Upprop för halverad köttkonsumtion till 2030

Djurhållning för köttproduktion kräver mycket mark, vatten och energi. Vår köttkonsumtion utgör ett allvarligt hot mot Sveriges miljö- och klimatmål. Den kräver också väldigt mycket resurser i andra länder. Bland annat skövlas stora mängder mark i Sydamerika för sojaodling för foder till svenska kor, grisar och kycklingar. Enligt FN står kött, mjölk och ost för 14,5 procent av de globala växthusgasutsläppen.

Vi uppmanar därför regeringen att sätta ett nationellt mål om en halvering av köttkonsumtionen i Sverige till 2030 och att ta fram en konkret handlingsplan för hur det målet ska nås.


Namninsamling för halverad köttkonsumtion till 2030

  

Därför behövs ett nationellt mål om en halvering av köttkonsumtionen i Sverige

**your signature**

651 underskrifter

Dela denna namninsamling med dina vänner:

   


 

Senaste underskrifter
651 Miss Lina Stoltz 68152 Apr 09, 2018
650 MS Matilda Sjö Lund Apr 08, 2018
649 MS Medina Selimi Apr 08, 2018
648 MS Nicole Månsson Apr 08, 2018
647 MS Jasmine Petersen 19730 Köttkonsumtionen borde halveras redan 2020 Apr 08, 2018
646 Miss Julia Jejdling Örebro Veganism är framtiden Feb 22, 2018
645 Herr Jens Rundberg Vännäs Vännäs Feb 22, 2018
644 MS Karin Michal Stockholm Feb 22, 2018
643 Miss Vanja Bengtssson Oslo Feb 22, 2018
642 Herr Stefan Zickerman Lidingö Ta vara på matspilet Feb 21, 2018
641 Miss Marianne Ward Holmsund Bra beslut! Feb 21, 2018
640 MS Anna Bokström Malmö Feb 21, 2018
639 MS Charlotta Ekengren 11759 Feb 21, 2018
638 MS Lena Karlin Stockholm Feb 21, 2018
637 Dr Karin Persson Stockholm Hälsan, miljö och djuren får det alla bättre med mindre kött i kosten Feb 21, 2018
636 Herr David Gardell Feb 20, 2018
635 Herr Carl Thorshag Feb 20, 2018
634 MS Susanne Samuelsson Hedesunda Hedesunda Feb 20, 2018
633 MS Emma Andersson 20100 Feb 20, 2018
632 Miss Johanna Andersson Feb 20, 2018