Upprop för halverad köttkonsumtion till 2030

Djurhållning för köttproduktion kräver mycket mark, vatten och energi. Vår köttkonsumtion utgör ett allvarligt hot mot Sveriges miljö- och klimatmål. Den kräver också väldigt mycket resurser i andra länder. Bland annat skövlas stora mängder mark i Sydamerika för sojaodling för foder till svenska kor, grisar och kycklingar. Enligt FN står kött, mjölk och ost för 14,5 procent av de globala växthusgasutsläppen.

Vi uppmanar därför regeringen att sätta ett nationellt mål om en halvering av köttkonsumtionen i Sverige till 2030 och att ta fram en konkret handlingsplan för hur det målet ska nås.


Namninsamling för halverad köttkonsumtion till 2030

  

Därför behövs ett nationellt mål om en halvering av köttkonsumtionen i Sverige

[your signature]

615 underskrifter

Dela denna namninsamling med dina vänner:

   


 

Senaste underskrifter
615 Tulle Edman Saltsjö-Boo Feb 12, 2018
614 Lisa Romée Malmö Ja! Feb 11, 2018
613 Lisa Hiljanen Feb 10, 2018
612 Lina Dittmer Tollered Feb 10, 2018
611 Maya Strömgren Filipstad Mer vego för ljusare framtid! Feb 09, 2018
610 Angelina Hammarlund Stockholm Feb 09, 2018
609 Marie Katz 15137 Feb 09, 2018
608 Bettina Andersson 43952 För djur, miljö o hälsa. Feb 09, 2018
607 Jenny Kumpula 72212 Feb 08, 2018
606 Sandra Karlberg Skellefteå Feb 08, 2018
605 Håkan Esbjörs Falun Feb 08, 2018
604 Ylva Esbjörs Falun För djuren, för den inre och yttre miljön och för världssvälten Feb 08, 2018
603 Conny Zetterberg VÄRMDÖ Feb 08, 2018
602 Ludwig Liedbergius 24562 Feb 08, 2018
601 Mattis Abrahamsson Fotskäl Jan 13, 2018
600 Maggie Wanthatham Västerås Jan 12, 2018
599 Sandra Karlström Jan 12, 2018
598 Nina Skyttmo V8B0R4 För djuren, miljön och hälsan Jan 12, 2018
597 Harald Svensson Växjö Jan 11, 2018
596 Matilda Pyk Borrby Jan 11, 2018