Upprop för halverad köttkonsumtion till 2030

Djurhållning för köttproduktion kräver mycket mark, vatten och energi. Vår köttkonsumtion utgör ett allvarligt hot mot Sveriges miljö- och klimatmål. Den kräver också väldigt mycket resurser i andra länder. Bland annat skövlas stora mängder mark i Sydamerika för sojaodling för foder till svenska kor, grisar och kycklingar. Enligt FN står kött, mjölk och ost för 14,5 procent av de globala växthusgasutsläppen.

Vi uppmanar därför regeringen att sätta ett nationellt mål om en halvering av köttkonsumtionen i Sverige till 2030 och att ta fram en konkret handlingsplan för hur det målet ska nås.


Namninsamling för halverad köttkonsumtion till 2030

  

Därför behövs ett nationellt mål om en halvering av köttkonsumtionen i Sverige

[your signature]

496 underskrifter

Dela denna namninsamling med dina vänner:

   


 

Senaste underskrifter
496 Anton Ericsson Nov 28, 2017
495 Jonatan Dahlgren Nov 28, 2017
494 Ronja Nyberg Nov 26, 2017
493 Siri Durgé Älvsjö Nov 26, 2017
492 Sofie Nyberg Nov 26, 2017
491 Elisabet Andersson Hallsberg Önskar att det skulle gå ändå fortare, men det låter rimligt Nov 25, 2017
490 Maria Eckerberg Linköping Nov 25, 2017
489 Linus Hermansson Uddevalla Nov 25, 2017
488 Philip Burgdorf Nyköping Det borde hända tidigare. Men bättre senare än aldrig. Nov 25, 2017
487 Pauline Laine Nov 25, 2017
486 Annika Eklund Blomstermåla Nov 25, 2017
485 Julia Lindow Järfälla Nov 25, 2017
484 Outi Ben Ammar 26875 Nov 25, 2017
483 Emma Johansson 43375 Nov 25, 2017
482 Bodil Rummelhoff 17077 Nov 25, 2017
481 pernilla eriksson vännäsby Nov 25, 2017
480 Alexandra Lovén Stockholm - Nov 25, 2017
479 Emma Feigenberg 117 36 Nov 25, 2017
478 Carina Larsson Stora Levene Stora Levene Nov 08, 2017
477 Jennifer Bodin Sollentuna Heja! Nov 07, 2017