Upprop för halverad köttkonsumtion till 2030

Djurhållning för köttproduktion kräver mycket mark, vatten och energi. Vår köttkonsumtion utgör ett allvarligt hot mot Sveriges miljö- och klimatmål. Den kräver också väldigt mycket resurser i andra länder. Bland annat skövlas stora mängder mark i Sydamerika för sojaodling för foder till svenska kor, grisar och kycklingar. Enligt FN står kött, mjölk och ost för 14,5 procent av de globala växthusgasutsläppen.

Vi uppmanar därför regeringen att sätta ett nationellt mål om en halvering av köttkonsumtionen i Sverige till 2030 och att ta fram en konkret handlingsplan för hur det målet ska nås.


Namninsamling för halverad köttkonsumtion till 2030

  

Därför behövs ett nationellt mål om en halvering av köttkonsumtionen i Sverige

[your signature]

425 underskrifter

Dela denna namninsamling med dina vänner:

   


 

Senaste underskrifter
425 Carolin Timberg Örebro Vegan sedan februari 2017. HEJA! 😀 Okt 09, 2017
424 Jakob Malmström 29132 Okt 08, 2017
423 Michelle Åström 26232 Okt 08, 2017
422 Filippa Hellekant Okt 08, 2017
421 Maria Swede Stockholm Okt 08, 2017
420 Mimmi Elofsson Bjesse 15133 Okt 08, 2017
419 Lotta Wiberg Uppsala Djur är inte mat! Okt 07, 2017
418 Sofia Andersson 17676 Okt 07, 2017
417 Jonna Elofsson Bjesse Rönninge Okt 07, 2017
416 Yosh k Stockholm Det finns inga genvägar, inga andra lösningar. Okt 02, 2017
415 Elina Öberg Täby Okt 01, 2017
414 Emil Larsén Stockholm Det är dags nu! Sep 30, 2017
413 Åsa Nordström Umeå Hoppas att politiker ska ha modet att ta ansvar för den värld vi lämnar till våra barn Sep 29, 2017
412 Tea Jonsson Sep 29, 2017
411 Virpi Ala-Poikela Sep 28, 2017
410 Michael Lind Asarum Asarum Sep 28, 2017
409 Annelie Thulin 11426 Sep 28, 2017
408 Julia Roosvall Huddinge Sep 28, 2017
407 Nils Millblad Göteborg Sep 28, 2017
406 Bobby Haddad Uppsala Sep 28, 2017