Hoppa till innehåll
Svensk mat- och miljöinformation

Svensk mat- och miljöinformation

  • Nyheter
    • Vetenskapliga rapporter
    • SMMI på Youtube
    • SMMI på Facebook
  • Kampanjer
    • Vegonorm
      • Vegonorms webbplats
      • Vegonorm på Facebook
    • Vegoforum
      • Vegoforums webbplats
      • Vegoforum på facebook
  • Om SMMI
    • Om Svensk mat- och miljöinformation
    • About Swedish Food and Environment Information
    • Kontakt
    • Styrelse
    • Engagera dig
    • Medlemskap
  • Material
  • Stöd oss
    • Ge ett bidrag till vårt arbete
      • Bli månadsgivare!
      • Ge en engångsgåva
    • Engagera dig
    • Vad kan jag göra?
  • Bli medlem!
    • Bli autogiromedlem!
    • Teckna eller förnya årsvis medlemskap!
Publicerat den 4 oktober, 201617 oktober, 2016

Åtgärder för en mer klimatvänlig animaliekonsumtion

Vetenskapliga Rådet för Hållbar Utveckling (2016) Rapporten uppmanar regeringen att prioriterar en politik som minskar utsläppen av växthusgaser från produktionen av animalier i Sverige och som minskar konsumtionen av de … Fortsätt läsa ”Åtgärder för en mer klimatvänlig animaliekonsumtion”

Publicerat den 12 september, 201612 september, 2016

Nytt SMMI-nyhetsbrev ute nu!

Nyhetsbrev #4, 2016 från Svensk mat- och miljöinformation. [pdf]http://media1.smmi.nu/2016/09/SMMI_nyhetsbrev_2016_4.pdf[/pdf]

Publicerat den 13 juli, 201613 september, 2016

58 procent av kommunerna i Sverige har infört en köttfri dag i veckan

Kommunrankingen för 2016 från Aktuell Hållbarhet visar att andelen kommuner som infört minst en köttfri dag i veckan på huvuddelen av matserveringarna , eller motsvarande åtgärd, har ökat med ungefär tolv procentenheter … Fortsätt läsa ”58 procent av kommunerna i Sverige har infört en köttfri dag i veckan”

Publicerat den 14 juni, 201614 september, 2016

Vem betalar köttets pris?

Med Patricia Lorenzoni, idéhistoriker och författare, på Vegoforum, 5 mars 2016 på ABF-huset i Stockholm.

Publicerat den 14 juni, 201614 september, 2016

Den kollektiva skulden

Med Björn Olsen, professor i infektionsmedicin på Uppsala universitet, på Vegoforum 5 mars 2016 på ABF-huset i Stockholm.

Publicerat den 14 juni, 201614 september, 2016

Den mytomspunna sojabönan

Med nutritionist Pernilla Berg, doktor i toxikologi, på Vegoforum 5 mars 2016 på ABF-huset i Stockholm.

Publicerat den 13 juni, 201613 september, 2016

Changes in four societal drivers and their potential to reduce Swedish nutrient inputs into the sea (2016)

Havsmiljöinstitutets rapport visar att en minskad konsumtion från totalt 80 till 60 gram högvärdigt protein per person och dag, skulle minska belastningen av fosfor på havet med 40 procent (196 … Fortsätt läsa ”Changes in four societal drivers and their potential to reduce Swedish nutrient inputs into the sea (2016)”

Publicerat den 13 juni, 201614 september, 2016

Djurförtryck i djurvänlighetens namn – om djurskyddsideologins födelse

Med Per-Anders Svärd, universitetslektor vid Statsvetenskapliga institutionen på Stockholms universitet, på Vegoforum 5 mars 2016 på ABF-huset i Stockholm.

Publicerat den 13 juni, 201613 september, 2016

Klimatundersökning från Världsnaturfonden visar stöd för köttskatt

Världsnaturfondens klimatundersökning International Survey on Climate Change (2016) visar att 46 procent av svenskarna vill ha politiska åtgärder för att minska köttkonsumtionen och 22 procent vill ha en köttskatt, vilket … Fortsätt läsa ”Klimatundersökning från Världsnaturfonden visar stöd för köttskatt”

Publicerat den 12 april, 201612 september, 2016

Ny rapport från Oxford visar att 8 miljoner människor årligen kan räddas med en växtbaserad kost

En rapport från Oxford Analysis and valuation of the health and climate change cobenefits of dietary change visar att en global övergång till växtbaserad kost kan spara 700-1000 miljarder dollar per … Fortsätt läsa ”Ny rapport från Oxford visar att 8 miljoner människor årligen kan räddas med en växtbaserad kost”

Sidnumrering för inlägg

Föregående sida Sida 1 … Sida 8 Sida 9 Sida 10 … Sida 20 Nästa sida

Våra kampanjer

Vegonorm

Vegonorm är en kampanj med målet att vända på köttnormen och göra vegomat till standard på skolor, äldreboenden, sjukhus, arbetsplatser och i våra hem.

Vegoforum

Under paraplyet Vegoforum anordnar vi föreläsningar, panelsamtal, filmvisningar och workshoppar med fokus på det positiva med vegomat.

  • Nyheter
    • Vetenskapliga rapporter
    • SMMI på Youtube
    • SMMI på Facebook
  • Kampanjer
    • Vegonorm
      • Vegonorms webbplats
      • Vegonorm på Facebook
    • Vegoforum
      • Vegoforums webbplats
      • Vegoforum på facebook
  • Om SMMI
    • Om Svensk mat- och miljöinformation
    • About Swedish Food and Environment Information
    • Kontakt
    • Styrelse
    • Engagera dig
    • Medlemskap
  • Material
  • Stöd oss
    • Ge ett bidrag till vårt arbete
      • Bli månadsgivare!
      • Ge en engångsgåva
    • Engagera dig
    • Vad kan jag göra?
  • Bli medlem!
    • Bli autogiromedlem!
    • Teckna eller förnya årsvis medlemskap!
© 2025 Svensk mat- och miljöinformation