Nyheter

ÅRSMÖTE

Svensk mat- och miljöinformation kallar till årsmöte den 14 april kl. 13.00 på ABF-huset på Sveavägen 41 i Stockholm. Vi sitter vid långborden på entréplanet.

Anmäl gärna din närvaro till årsmötet till kontakt@smmi.se, så att vi vet hur många som kommer och kan planera fika.

Alla medlemmar är välkomna!
... Läs merLäs mindre

1 månad sedan  ·  

Se på Facebook

Fria Tidningen var med på en av våra workshoppar i Malmö och publicerar idag detta fina reportage!

"Föreningen Svensk mat- och miljöinformation skapar opinion kring mat och klimat.

- Det är mycket viktigt att prata om naturen, säger Mohammad Mohammad, deltagare på en av SMMI:s workshops."
... Läs merLäs mindre

2 månader sedan  ·  

Se på Facebook

Söker du extrajobb? Titta hit!

Svensk mat- och miljöinformation söker fler workshopledare för timanställning. Vi söker en person bosatt i Malmö/Lund och två personer bosatta norr om Östersund.

Svensk mat- och miljöinformation är en ideell förening som informerar om matens miljöpåverkan och arbetar för en hållbar livsmedelssektor. Vi fokuserar främst på animalieproduktionen, eftersom denna har en stor negativ påverkan på miljö, djur och människor. Besök smmi.se för mer information om föreningen.

Inom vårt skolprojekt håller vi workshoppar, oftast för skolklasser, där vi problematiserar dagens livsmedelsindustri och diskuterar alternativ. Nu behöver vi fler ledare som vill vara med och hålla sådana workshopar.

Vi söker dig som har en bred förståelse för klimat- och rättvisefrågor och tycker om att tala inför grupper. Workshopen tar upp global uppvärmning och andra miljöproblem, vegansk näringslära, global rättvisa och djurrätt. Det är meriterande om du har tidigare kunskap inom dessa fält, till exempel genom studier eller engagemang. Det är också meriterande om du har vana att hålla föreläsningar och leda grupper. Även språkkunskaper utöver svenska och engelska är meriterande.

Som workshopledare får du betalt per workshop, så anställningen passar dig som vill ha en extrainkomst parallellt med studier eller annan timanställning. Du får erbjudande om att hålla workshoppar när vi får en bokning i närheten av dig och du kommer även att ha möjlighet att boka in dina egna workshoppar. Innan du börjar genomgår du en halvdagsutbildning, där du lär dig om workshoppen, frågorna som behandlas i workshoppen, om att prata i skolor och annat du behöver veta.

Intresserad? Skicka CV och en kort presentation av dig själv till workshop_admin@smmi.se så snart som möjligt.
... Läs merLäs mindre

3 månader sedan  ·  

Se på Facebook

Du har väl inte missat Vegonorm på facebook? Där postar vi viktiga och peppande vegonyheter varje dag. Gilla, dela vidare och peppa fler!

God, grön vegojul!

www.facebook.com/vegonorm/photos/a.819213424855609.1073741828.738963646213921/1395656070544672HJÄLP OSS NÅ 7000 GILLARE INNAN ÅRETS SLUT!

Vegonorm växer så det knakar och allt fler gillar oss här på facebook. Med din hjälp kan vi bli 7000 innan årsskiftet! Tipsa vänner och bekanta om att vi lägger upp viktiga och peppande vegonyheter varje dag - och dela gärna nyheterna vidare!

Stort tack alla gillare!
... Läs merLäs mindre

4 månader sedan  ·  

Se på Facebook

Just nu säljer vi vegankokböcker och informerar om mat och miljö på kulturhuset Cyklopen i Högdalen i södra Stockholm. ... Läs merLäs mindre

4 månader sedan  ·  

Se på Facebook

Kul till jul!

Kom på Cyklopens marknad i Högdalen på lördag och fynda fina vegoklappar. Vi har vegokokböcker, chica tygkassar, vykort och det färska julnumret av mattidningen VEGO till julklappspriser!

Varför inte köpa ett ex av Mattias Kristianssons Pepparkakeland, med 22 pepparkakshus, till dig själv?

www.facebook.com/events/313127182499688/
... Läs merLäs mindre

4 månader sedan  ·  

Se på Facebook