Nyheter

Inför valet den 11 september frågade Svensk mat- och miljöinformation partierna i riksdagen vad de gjort när det gäller hållbar mat och minskad köttkonsumtion under den senaste mandatperioden – och vad de vill inför nästa mandatperiod.Läs partiernas svar med kommentarer från Annika Carlsson-Kanyama, en av de främsta experterna på området, och Svensk mat- och miljöinformations sammanfattande analys av politiken.smmi.se/vegoval-2022-valenkat-om-riksdagspartiernas-arbete-med-hallbar-mat-och-minskad-kottkonsum... ... Läs merLäs mindre
Se på Facebook
Nu kan du se panelsamtalet om mjölk och politik som Vegoforum arrangerade i samband med visningen av dokumentären COW den 20 april. Sprid gärna till alla du tror kan vara intresserade!youtu.be/N5dX_5AMGiY ... Läs merLäs mindre
Se på Facebook
Nu kan du se det panelsamtal om mjölk och politik Vegoforum arrangerade igår på YouTube. Tipsa gärna vänner du tror är intresserade om videon!youtu.be/CxBj239ZS1U ... Läs merLäs mindre
Se på Facebook
Nu finns varje presentation från Vegoforum 2021: Vego i världsreligionerna som en separat video på vår Youtube-kanal. Spellistan nedan innehåller även videon med hela forumeventet, med en avslutande paneldiskussion.www.youtube.com/playlist?list=PLYN7zHlnZ5RW7TbiIj7CIX82dBgpDfuLK ... Läs merLäs mindre
Se på Facebook
Missade du Vegoforum om Vego i världsreligionerna i lördags? Ingen fara! Du kan se webbinariet på vår Youtube-kanal!youtu.be/RJeRDMT_K4M ... Läs merLäs mindre
Se på Facebook
Missade du Vegoforum i söndags? Ingen fara, du kan se det i efterhand på vår YouTubekanal!youtu.be/wT0Kss_nL3g ... Läs merLäs mindre
Se på Facebook
Andra talaren på Vegoforum 2021: Vego i EU är Dr Emanuele Zannini, som är föreståndare för SMART PROTEIN project.Projektet är ett EU-finansierat storskaligt samarbetsprojekt mellan forskningsinstitutioner, lantbruksorganisationer, livsmedelsproducenter och ideella organisationer. Målet är att utveckla nya växtbaserade livsmedel, skala upp produktionen i EU och att få konsumenterna att skifta sin konsumtion från animalier mot denna typ av produkter."The EU-funded SMART PROTEIN project is validating EU-based future-proofed protein supply chains with a positive impact on the bio-economy, environment, biodiversity, food and nutrition security, and consumer trust."Det är gratis att delta, men glöm inte att anmäla dig. Anmälningslänk finns i eventet:www.facebook.com/vegoforum/posts/5017494114944317Andra talaren på Vegoforum 2021: Vego i EU är Dr Emanuele Zannini, som är föreståndare för SMART PROTEIN project.Projektet är ett EU-finansierat storskaligt samarbetsprojekt mellan forskningsinstitutioner, lantbruksorganisationer, livsmedelsproducenter och ideella organisationer. Målet är att utveckla nya växtbaserade livsmedel, skala upp produktionen i EU och att få konsumenterna att skifta sin konsumtion från animalier mot denna typ av produkter."The EU-funded SMART PROTEIN project is validating EU-based future-proofed protein supply chains with a positive impact on the bio-economy, environment, biodiversity, food and nutrition security, and consumer trust."Det är gratis att delta, men glöm inte att anmäla dig:us02web.zoom.us/.../201.../WN_mn8qNmAeRPin1SzUqdXrYA ... Läs merLäs mindre
Se på Facebook
Första talare på Vegoforum 2021: Vego i EU 3 oktober är Jeroom Remmers, föreståndare på TAPP-koalitionen."The topic of the talk are the efforts of TAPP Coalition in The Netherlands, EU and internationally to reduce meat consumption by true pricing of meat, e.g. through meat taxes, and using revenues for more healthy diets and sustainable farming. Currently, there is an ongoing Carbon Pricing Food Campaign, including many partner organisations internationally."Program och anmälningslänk för eventet hittar du här:vegoforum.se/vegoforum-2021-vego-i-eu/ ... Läs merLäs mindre
Se på Facebook
Missade du Reformatens konferens om politiskt stöd för hållbar mat tidigare idag? Den går även att se i efterhand!Mycket intressant, men synd att riksdagspartierna är så fega när det gäller politiska åtgärder för minskad köttkonsumtion och hållbar mat :'(fb.watch/6b9BW9IsGT/ ... Läs merLäs mindre
Se på Facebook
En klimatskatt på livsmedel reducerar effektivt växthusgasutsläppen från mat. Cirka 90 procent kommer från minskning i konsumtionen av animaliska produkter. Det visar en ny rapport från Naturvårdsverket "Effekter av en klimatskatt på livsmedel", skriven av Elin Röös, Sarah Säll och Emma Moberg.www.naturvardsverket.se/Documents/publ-filer/6900/978-91-620-6965-0.pdf?pid=28509 ... Läs merLäs mindre
Se på Facebook
Per-Anders Jande och Jonas Norberg, Svensk mat- och miljöinformation i Provinstidningen Dalsland: "Sverige har påbörjat det historiska skiftet från animalisk till klimatsmart växtbaserad mat. Köttkonsumtionen har fallit kraftigt de tre senaste åren. Men om vi ska kunna nå uppsatta mål om att stoppa klimatförändringar och förlust av biologisk mångfald måste utvecklingen gå mycket snabbare. Regeringen bör därför påskynda den positiva utvecklingen med hjälp av ekonomiska styrmedel." ... Läs merLäs mindre
Se på Facebook