Ta del av SMMI:s övergödningsseminarium i efterhand

Johanna Sandahl och Artur Granstedt
Johanna Sandahl och Artur Granstedt

Svensk mat- och miljöinformation anordnade två seminarier på Almedalsveckan i Visby – ett om köttskatt den 2 juli och ett om övergödning/näringsläckage och jordbruk för att rädda havet den 4 juli. (Mer om köttskattseminariet finns att läsa här: http://smmi.nu/2013/07/07/kottskatt-en-het-fraga-i-almedalen/.)

Nu finns material från seminariet om övergödning/näringsläckage och jordbruk för att rädda havet upplagt att ta del av:

Artur Granstedt, docent vid Södertörns högskola och koordinator för Östersjöprojektet BERAS, talade om försöken med ekologiska kretsloppsgårdar och om vad som bör göras för att förverkliga ett ekologiskt jordbruk utan näringsläckage. Hans material på engelska finns i tre delar: (1) http://www.beras.eu/index.php/en/component/phocadownload/category/7-news?download=121:farming-for-the-future och (2) http://www.beras.eu/index.php/en/component/phocadownload/category/7-news?download=122:farming-for-the-future och (3) http://www.beras.eu/index.php/en/component/phocadownload/category/7-news?download=123:farming-for-the-future.

Johanna Sandahl, vice ordförande för Naturskyddsföreningen, föreläste om näringsläckage som ett problem i hela den industrialiserade världen. Hennes powerpointpresentation finns att ta del av här: http://smmi.nu/Kvave-Almedalen.ppt

13 Jul, 2013