Hoppa till innehåll
Svensk mat- och miljöinformation

Svensk mat- och miljöinformation

  • Nyheter
    • Vetenskapliga rapporter
    • SMMI på Youtube
    • SMMI på Facebook
  • Kampanjer
    • Vegonorm
      • Vegonorms webbplats
      • Vegonorm på Facebook
    • Vegoforum
      • Vegoforums webbplats
      • Vegoforum på facebook
  • Om SMMI
    • Om Svensk mat- och miljöinformation
    • About Swedish Food and Environment Information
    • Kontakt
    • Styrelse
    • Engagera dig
    • Medlemskap
  • Material
  • Stöd oss
    • Ge ett bidrag till vårt arbete
      • Bli månadsgivare!
      • Ge en engångsgåva
    • Engagera dig
    • Vad kan jag göra?
  • Bli medlem!
    • Bli autogiromedlem!
    • Teckna eller förnya årsvis medlemskap!
Publicerat den 28 november, 201513 september, 2016

Changing Climate, Changing Diets. Pathways to Lower Meat Consumption.

Chatham House the Royal Institute of International Affairs, november 2015. Chatham House utreder grundligt de politiska vägarna till minskad köttkonsumtion. Köttskatt bör införas som ett effektivt verktyg för att rädda … Fortsätt läsa ”Changing Climate, Changing Diets. Pathways to Lower Meat Consumption.”

Publicerat den 15 november, 201515 november, 2015

WHO klassar processat kött som säkert cancerframkallande

Efter att ha granskat över 800 rapporter har WHO:s internationella cancerforskningsinstitut IARC kommit fram till att processat kött klassas som säkert cancerframkallande, medan rött kött klassas som cancerframkallande med ungefär … Fortsätt läsa ”WHO klassar processat kött som säkert cancerframkallande”

Publicerat den 4 november, 201515 november, 2015

Samhällsfenomen och åtgärder mot övergödning av havsmiljön

(Havsmiljöinstitutet 2015) Rapporten förespråkar köttskatt för att minska köttkonsumtionen i syfte att bekämpa övergödningen av haven. Det beror på utsläpp av näringsämnena kväve och fosfor. Det leder till ökade växtplanktonmängder, … Fortsätt läsa ”Samhällsfenomen och åtgärder mot övergödning av havsmiljön”

Publicerat den 23 oktober, 201514 september, 2016

Nytt SMMI-nyhetsbrev ute nu

Oktober månads nyhetsbrev från Svensk mat- och miljöinformation har kommit. Läs nyhetsbrevet här. [pdf]http://media1.smmi.nu/2013/02/SMMI_nyhetsbrev_2015_5.pdf[/pdf]

Publicerat den 14 oktober, 201514 oktober, 2015

Var femte under 40 vegetarian

20 procent av svenskarna under 40 år äter vegetariskt. Den totala andelen vegetarianer har ökat från 7 procent till 10 procent. Den typiska vegetarianen är en ung kvinna som bor … Fortsätt läsa ”Var femte under 40 vegetarian”

Publicerat den 6 september, 20151 oktober, 2015

”Nya mjölkstödet en miljöbov”

Joakim Ivarsson och Sanna Ekedahl från Svensk mat- och miljöinformation skriver på debattplats i Göteborgs-Posten: ”Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) har meddelat att regeringen och Vänsterpartiet satsar 100 miljoner kronor extra … Fortsätt läsa ””Nya mjölkstödet en miljöbov””

Publicerat den 2 september, 2015

Klimatneutralt jordbruk 2050?

Miljömålsberedningen och LRF, Lantbrukarnas riksförbund, arrangerar en seminariedag om hur jordbruket kan bidra till att Sveriges växthusgasutsläpp är nära noll år 2050. Arrangemanget hålls på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien i Stockholm … Fortsätt läsa ”Klimatneutralt jordbruk 2050?”

Publicerat den 8 augusti, 2015

Forskare: ”För klimatet spelar det ingen roll var utsläppen sker”

Debatten om köttskatt i Land Lantbruk fortsätter. Martin Persson, forskare vid Chalmers i Göteborg och Ing-Marie Gren, professor vid Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala, replikerar här.

Publicerat den 30 juli, 20152 augusti, 2015

Mattias Svensson: ”Man borde snarare prata om en ost-, mjölk- och nötskatt”

Mattias Svensson, författare till Miljöpolitik för moderater, pläderar för en fördjupad diskussion om matens miljöpåverkan ur ett liberalt perspektiv: ”Man borde snarare prata om en ost-, mjölk- och nötskatt än köttskatt … Fortsätt läsa ”Mattias Svensson: ”Man borde snarare prata om en ost-, mjölk- och nötskatt””

Publicerat den 30 juli, 20152 augusti, 2015

Gudrun Schyman: ”Vi behöver ha en plan för hur köttkonsumtionen ska minska”

Gudrun Schyman pläderar för ett politiskt mål om minskad köttkonsumtion och tar ställning för köttskatt: ”Vi måste använda det verktyget för att få fler människor att ställa om kosthållningen.” Intervju … Fortsätt läsa ”Gudrun Schyman: ”Vi behöver ha en plan för hur köttkonsumtionen ska minska””

Sidnumrering för inlägg

Föregående sida Sida 1 … Sida 9 Sida 10 Sida 11 … Sida 20 Nästa sida

Våra kampanjer

Vegonorm

Vegonorm är en kampanj med målet att vända på köttnormen och göra vegomat till standard på skolor, äldreboenden, sjukhus, arbetsplatser och i våra hem.

Vegoforum

Under paraplyet Vegoforum anordnar vi föreläsningar, panelsamtal, filmvisningar och workshoppar med fokus på det positiva med vegomat.

  • Nyheter
    • Vetenskapliga rapporter
    • SMMI på Youtube
    • SMMI på Facebook
  • Kampanjer
    • Vegonorm
      • Vegonorms webbplats
      • Vegonorm på Facebook
    • Vegoforum
      • Vegoforums webbplats
      • Vegoforum på facebook
  • Om SMMI
    • Om Svensk mat- och miljöinformation
    • About Swedish Food and Environment Information
    • Kontakt
    • Styrelse
    • Engagera dig
    • Medlemskap
  • Material
  • Stöd oss
    • Ge ett bidrag till vårt arbete
      • Bli månadsgivare!
      • Ge en engångsgåva
    • Engagera dig
    • Vad kan jag göra?
  • Bli medlem!
    • Bli autogiromedlem!
    • Teckna eller förnya årsvis medlemskap!
© 2025 Svensk mat- och miljöinformation