Projektledare kommunikation och politisk påverkan

Svensk mat- och miljöinformation söker en projektledare för kommunikation och politisk påverkan på 60 % fram till årsskiftet. Du kommer att jobba med våra kampanjer och övriga verksamheter för minskad köttkonsumtion och en hållbar livsmedelssektor.

Om Svensk mat- och miljöinformation
Svensk mat- och miljöinformation är en ideell förening som informerar om matens miljöpåverkan och arbetar för en hållbar livsmedelssektor. Eftersom djurhållning är livsmedelssektorns stora miljöbov och minskad djurhållning är en förutsättning för att kunna utnyttja jordbruksmarken på ett hållbart sätt arbetar Svensk mat- och miljöinformation framför allt för minskad djurhållning och minskad köttkonsumtion.

Föreningen arbetar framför allt genom kampanjer. Vi startade Köttfri måndag i Sverige och driver nu kampanjerna Köttskatt nu! och Vegonorm.

Om anställningen
Vi söker nu en projektledare som sköter det praktiska arbetet bakom vår event-, lobby- och kommunikationsverksamhet. Alla aktiviteter sker i nära samarbete med styrelsen och aktiva medlemmar. I rollen projektledare arbetar du självständigt med att planera, genomföra och följa upp lobby- och kommunikationsaktiviteter mot våra befintliga kontakter samt etablera nya relationer.

Du kommer att delta aktivt i samhällsdebatten kring minskad köttkonsumtion genom samarbeten med andra organisationer, lobbyarbete och skrivande av debattinlägg. Du kommer också att praktiskt underlätta för föreningens aktiva medlemmar att delta i samhällsdebatten. Dessutom är en del av dina arbetsuppgifter att marknadsföra föreningen och de event som vi organiserar genom att skicka ut information till pressen och till berörda målgrupper.

Omfattning
60 %. Du arbetar 24 h/vecka, men kommer att ha frihet att fördela din arbetstid över veckan.

Anställningsperiod:
1 augusti (eller enligt överenskommelse) – 31 december 2017. Goda chanser till tillsvidareanställning efter perioden.

Arbetsort
Du jobbar hemifrån och har kontinuerlig kontakt med din kontaktperson i styrelsen samt de aktiva medlemmar som deltar i olika verksamheter du arbetar med. Svensk mat- och miljöinformation står för dator-, telefon-, internet- och telefonikostnader vid behov. Resor i arbetet förekommer i viss mån.

Kvalifikationer
Tjänsten ställer höga krav på din kommunikativa förmåga och kräver mod att tala med kunniga människor som jobbar med miljöfrågor. Framförallt är det viktigt att du delar vår vision om att skapa medvetenhet kring matens miljöpåverkan. Vi värdesätter att du klarar av att arbeta självständigt samtidigt som du stämmer av med arbetsledaren och/eller styrelsen. Viktiga meriter är därför:

  • Erfarenhet av kvalificerat kommunikationsarbete
  • Väl insatt i matproduktionens miljöpåverkan och speciellt animalieproduktionens miljöpåverkan
  • Brett kontaktnät inom miljörörelsen och relaterade områden, som djurrätt, lantbruk, politik
  • Erfarenhet av arbete i ideell sektor
  • Lätt att samarbeta och prata med och initiativtagande

Ansökan
Sök genom att skicka CV och personligt brev till rekrytering@smmi.se. Sista ansökningsdag är 10/7 2017, men skicka ansökan så snart som möjligt, då vi går igenom ansökningarna löpande.

Kontakta oss
Sara Gardevärn, gardevarn@smmi.se, 073-377 22 90

Webbplatser
smmi.se
vegonorm.se

Facebook
facebook.com/smmi.nu
facebook.com/kottskatt.nu
facebook.com/vegonorm

Twitter
@kottskatt
@vegonorm

Instagram
@kottskatt
@vegonorm